salto_hovedbilde02-50

Salto

· Sikker lagring av brukerdata
· Skalerbart
· Enkel administrasjon
· Enkel installasjon
· Robust og driftsikkert
· For borettslag/sameier, hotell/apartments og næringsbygg. 

 

SALTO adgangskontroll system

Salto er en ledende global leverandør av adgangskontroll, og leverer løsninger som er både robuste, fleksible og sikre.

Løsningene fra Salto er spesielt egnet for borettslag, sameier, hoteller, appartments og andre næringsbygg hvor sikkerhet og kontroll står sentralt. Alle brukerdata lagres på en virtuell server i sikre omgivelser, og administrasjon kan gjøres av vår IT avdeling eller av den enkelte bruker gjennom en USB plug-in. Løsningen kan integreres mot porttelefon løsninger og elektroniske dørlukkere. Løsningen krever lite kabling, og er derfor enkel og rimelig å installere.

R. Bergersen er Salto Partner i Norge.

SALTO systemet består gjerne av 4 komponenter: 

Veggleser

En veggleser plasseres ved ytterdøren i bygg, ved garasjeporter og evt. andre områder med høy trafikk, og benyttes av beborere med brikke for å låse opp døren.

Dørvrider m/langskilt

Disse benyttes i på alle dørblad i fellesområder, som feks. boder, garasjeanlegg, hall. Det gir den som har ansvaret kontroll over tilganger til de ulike dørene. Dørene åpnes ved hjelp av brikke, men det er også mulighet for styret å benytte vanlig systemnøkkel  på disse dørene hvis man skulle ønske det.

Nøkkelbrikker

Disse er basert på RFID-teknologi, og inneholder blant annet informasjon om hvilke dører som skal kunne låses opp

Låskasse

I døren monteres det en elektronisk låskasse eller et elektronisk sluttstykke. 

Slik defineres tilganger

Ved oppstart av prosjektet settes det opp et skjema med oversikt over hvem som skal ha adgang til hvilke dører. Oversikten legges inn i et lukket system hos R. Bergersen som administrerer løsningen. Dersom det er ønskelig er det også mulig å administrere løsningen selv, ved hjelp av en datamaskin og USB-nøkkel.

Hvordan skaffe nye nøkkelbrikker?

Hvis en beboer i et borettslag ønsker flere nøkler, skal dette tas via styret. Styret bestiller nøkler fra R. Bergersen med navnet og passordet til beboeren, og beboer henter og betaler nøkkelbrikken selv i våre lokaler i Ole Deviksvei 46 på Alnabru. Beboere kan henvende seg i kassen i butikken i 1 etasje. 

Hva hvis beboeren mister nøkkelbrikken sin?

Dersom en beboer i et borettslag mister nøkkelen sin, må vedkommende gi beskjed til styret så snart som mulig. Styret kontakter R. Bergersen for sperring av nøkkelbrikke. Informasjonen om dette ligger i den nye brikken, og ved første gangs bruk vil informasjonen overføres til veggleseren/døren. 

Etter dette kan ikke den sperrede nøkkelbrikken brukes lenger. Dersom borettslaget har flere ytterdører bør styret aktivisere alle ytterdørene med nøkkelbrikken før den nye nøkkelen utleveres til beboeren. 

Offline eller online?

Velg online løsning for at alle ytterdører automatisk skal oppdateres ved sperring av nøkkelbrikker. Løsningen kommuniserer over mobilnettet med R. Bergersen, og dørene er til enhver tid oppdatert med gjeldende tilgangsrettigheter. 

SALTO Batteribackup for adgangskontroll og dørautomatikk

SALTO systems har også en rekke andre produkter relevant for adgangskontroll – som eksempelvis Batteribackup. 

Når du har fått montert dørautomatikk eller et nytt adgangsskontroll i deres bygg er det en del komponenter i adgangskontrollen som krever tilgang på strøm og signaler. Det er viktig å følge anbefalte direktiver om at dørautomatikk skal fungere ved eksempelvis brann og evakuering av bygget. Komponentene i adgangskontrollen og dørautomatikken i dette tilfellet vil da ha bruk for nødstrøm.  For en umiddelbar beskyttelse av bygget mot et eventuelt strømbrudd – bør dere vurdere en type batteri-backup løsning Les mer om det her