ammerud_02-100

Ammerudhellinga Borettslag

Ammerudlia borettslag ligger sentralt plassert på Ammerud slik navnet på borettslaget tilsier. Ammerudhellinga borettslag består av fire like blokker, hver med 246 leiligheter over 14 etasjer der R. Bergersen har bidratt med nye låser, dørautomatikk, adgangskontroll, porttelefon, skilting og paneler med mer. Et meget omfattende prosjekt der det var behov for å tilpasse gode løsninger til allerede eksisterende fasadedekor og bygningsvern.

Totalrenovering av oppganger og inngangspartier på alle bolig blokkene 

Ammerudhellinga borettslag ønsket å få oppgradert inngangen, og sikkerheten i bygget, så vel som hver oppgang med en sikker og god adgangskontroll løsning for alle deres beboere. Tidligere hadde hver oppgang utdaterte, slitte og ødelagte brune inngangsdører, diverse utstyr av ringeklokker og tablå montert på ulike steder på fasaden. Dette ønsket de å få ryddet opp i og få en bedre løsning på. De ønsket en løsning tilpasset dagens krav til brukervennlighet og sikkerhet med et noe mer modernisert uttrykk. 

Fasade og gavldekor på de ulike boligblokkene som er oppført i 1966-67 er gjort av kunstneren Knut Steen. Gavldekoren er blitt overført til tavlen montert rundt porttelefonpanelet. Slik du ser illustrert på bildet under. Hver oppgang har fått sin egen gavldekor gjengitt. Dekorplaten er laget på mål og oppsett ble nøye planlagt sammen med borettslaget. Det for å ivareta arkitekturen på selve boligblokken.  Tavlen fikk et stilrent uttrykk med samme farge som de nye dørene som ble montert. 

På inngangsdørene til hver oppgang ble det montert drahåndtak i børstet rustfritt stål. Med tilhørende låssylinder og dørautomatikk i samme farge. Sparkeplaten på forsiden av døren er også laget av oss og ble ettermontert når dørene var montert i bygget. I samme farge som resterende dørbeslag og porttelefonpanel. 

Ammerudhellinga borettslag har fått nye fasader som er blitt mer innbydende for alle deres beboere og besøkende til boligblokkene. Vi tenker vi sier at dette borettslaget er et godt eksempel der form, farge og funksjon spiller på lag og skaper et helhetlig formuttrykk og design.